f white right
 • 01d.jpg
 • 02.jpg
 • 03.jpg
 • 04.jpg
 • 05.jpg
 • abyssinian-kittens.jpg
 • diva.jpg
 • iglesias-greta.jpg
 • lisa-emo-ore.jpg
 • somali.jpg
 • yuppi.jpg

Τεστ Υιοθεσίας

ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΓΑΤΑΚΙ;


Είναι πολλά τα οφέλη στον άνθρωπο από τη συντροφιά μιας γάτας και γενικότερα ενός κατοικίδιου ζώου.

Η συναναστροφή και η ανιδιοτελής αγάπη που μπορεί να προσφέρει ένα ζώο συντροφιάς, βοηθούν στη μείωση του άγχους, της μοναξιάς και της απομόνωσης που δημιουργεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

Ειδικά για τις γάτες, έρευνες έχουν δείξει ότι μπορούν να παρατείνουν τη ζωή του ανθρώπου που ζει μαζί τους, μιας και δρουν αγχολυτικά όταν βρίσκονται στην αγκαλιά του, μειώνοντας την πίεση και τους χτύπους της καρδιάς .

Οι γάτες είναι αναμφισβήτητα αξιολάτρευτες, παιχνιδιάρες, αινιγματικές, τρυφερές και δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτι με κατοικίδιο μπορούν να μάθουν να είναι πιο υπεύθυνα και πιο ώριμα. Πολλές φορές μάλιστα, τα παιδιά προτιμούν να παίζουν με ένα ζωάκι παρά με ένα άψυχο παιχνίδι.

Παρ' όλα αυτά, τελικά πόσο έτοιμοι είστε να αποκτήσετε ένα γατάκι;

Υιοθετώ μία γάτα και γενικότερα ένα ζώο συντροφιάς, σημαίνει ότι αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη μίας άλλης ζωής και πρέπει να τους παρέχουμε της καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης.

Πόσο χρόνο μπορείτε να διαθέτετε;


Η γάτα -σε αντίθεση με αυτό που πιστεύεται- δένεται συναισθηματικά με τους ιδιοκτήτες της και όταν μένει πολλές ώρες μόνη της εμφανίζει συμπτώματα άγχους και νιώθει μοναξιά. Αν η δουλειά δεν επιτρέπει σε σας ή και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειά σας να διαθέτετε χρόνο για τη γάτα σας, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Φυσικά δεν είναι εύκολο ούτε να περνάμε τις περισσότερες ώρες μας στο σπίτι, αλλά ούτε και να ασχολούμαστε αποκλειστικά με τη γατούλα μας. Γι αυτό το λόγο, μία άλλη γατούλα είναι η καλύτερη λύση για να περνάνε και οι δύο καλά. Οι γάτες είναι υπερκινητικά ζώα, έχουν ανάγκη από δραστηριότητες κι εξάσκηση. Τα διάφορα παιχνίδια για γάτες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι η καλύτερη λύση για να τις κρατούν απασχολημένες.

 

Πόσο προετοιμασμένοι είσαστε στις ενδεχόμενες ζημιές που μπορεί να κάνει το γατάκι, ιδίως σε μικρή ηλικία;


Είναι φυσική ανάγκη της γάτας, να σκαρφαλώνει και να ξύνει τα νύχια της. Αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε όσο κι αν είναι έξυπνο και συνεργάσιμο το γατάκι μας. Με την αγορά ονυχοδρόμιων / γατόδεντρων και των ειδικών σπρέι που υπάρχουν στο εμπόριο, μπορούμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως π.χ. γρατζουνιές στις ταπετσαρίες των επίπλων ή στις κουρτίνες.

 

Είστε διατεθειμένοι να κρατήσετε τη γάτα σας μόνο σε εσωτερικούς χώρους και να γίνει ένα από τα μέλη της οικογένειάς σας;


Όπως αναφέρεται και παραπάνω, η γάτα έχει ανάγκη την συντροφιά, χρειάζεται την κοινωνική επαφή και η διαμονή – απομόνωση σε εξωτερικά μέρη του σπιτιού (μπαλκόνια, ταράτσες κλπ) εκτός του ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πτώσης της γάτας, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα, μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα συμπεριφοράς. Οι γάτες που ζουν έξω μπορεί να χαθούν, να τραυματιστούν από άλλες γάτες ή να σκοτωθούν από διερχόμενα αυτοκίνητα.

 

ΣκοπεΥετε να ξοδευετε καποια χρηματα για τη γάτα σας;


Προκειμένου να διασφαλίσετε την καλή υγεία του ζώου, θα πρέπει να σιτίζεται με καλής ποιότητας τροφή και όχι αποφάγια. Θα πρέπει να φροντίζετε για την αγορά άμμου υγιεινής, τις αποπαρασιτώσεις, τον ετήσιο εμβολιασμό και ίσως κάποια έκτακτη ιατρική περίθαλψη – θεραπεία, σε περίπτωση που το ζώο αρρωστήσει.

 

Πόσο συχνα είστε διατεθειμενοι να καθαριζετε την ατης γατας;


Η αμμολεκάνη θα πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, γιατί σε περίπτωση που παραμελείτε την καθαριότητά της, η γάτα μπορεί να πάψει να την χρησιμοποιεί. Είναι επίσης σημαντικό να κρατάτε καθαρά και τα είδη ταΐσματος και φροντίδας.

 

Σκοπεύετε να στειρώσετε τη γάτα σας;


Δυστυχώς η χώρα μας κατακλύζεται από υπερπληθυσμό αδέσποτων ζώων . Με την στείρωση αποφεύγουμε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, την μετάδοση ασθενειών και την αλλαγή συμπεριφοράς της γάτας μας. Επίσης αποφεύγουμε την μόλυνση της μήτρας και των ωοθηκών της θηλυκιάς , τα αρσενικά σταματούν να «ψεκάζουν» τα ούρα τους, δεν έχουν τάσεις φυγής και αποφεύγουμε τους καυγάδες με άλλους γάτους.

Αν σε όλα τα παραπάνω έχετε απαντήσει θετικά, προχωρήστε στην απόκτηση μίας γάτας και να είστε σίγουροι ότι η αγάπη της θα σας ανταμείψει και δεν θα το μετανιώσετε ποτέ.!

Καλή συμβίωση λοιπόν με το νέο μέλος της οικογένειάς σας!!